Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

OTVORENE PRIJAVE NA MASTERCLASS LORDANA ZAFRANOVIĆA

Kino klub Split poziva sve zainteresirane da se prijave na masterclass Lordana Zafranovića koji će se održati u Splitu, 11. lipnja. Za prijavu je potrebno poslati razrađenu ideju za film, treatment ili scenarij, ime i prezime, te ostaviti kontakt mobitel na e-mail: produkcija@kinoklubsplit.hr do 03. lipnja. O rezultatima će prijavljeni kandidati biti obavješteni pismenim putem, a selekcija odabranih polaznika objavljena na službenim stranicama Kino kluba Split.

 

Svi odabrani polaznici imati će priliku za pojedinačne mentorske konzultacije vezane uz prijavljeni projekt.

 

Za eventualna dodatna pitanja, molimo da se obratite na 091 896 58 60 (Sunčica)

 

Lordan Zafranović rođen je 1944. godine u Maslinici na otoku Šolti. Prve godine života proveo je s majkom i starijim bratom Zdenkom u izbjeglištvu, u Ell Shatu na Sinaju. Mlađi brat Andrija rođen je 1947 kad se obitelj nakon rata ponovo vratila u Split, gdje je Lordan proveo svoje djetinjstvo i završio Pomorsku školu. Zatim je diplomirao književnost i likovnu umjetnost na Visokoj pedagoškoj akademiji u Splitu. Filmsku režiju je diplomirao na Filmskoj akademiji u Pragu 1971 godine u klasi “oskarovca” Elmara Klosa.

Filmom se bavi od najranije mladosti. Od početka 60-ih kao šesnaestogodišnjak počinje snimati amaterske eksperimentalne filmove. U profesionalnoj produkciji režira od 1965. godine kratkometražne, srednjemetražne i cjelovečernje igrane, dokumentarne i dokumentarno-eksperimentalne filmove i televizijske serije. Svoj život je u cijelosti posvetio istraživanjima u svijetu filmske umjetnosti i do sada je napravio ukupno oko 80-ak filmova. U većini svojih filmova je režiser i scenarist. Za vrijeme života i rada u Pragu bavio se pedagoškim radom na FAMU, kao profesor režije.

Masterclass se financira sredstvima HAVC-a, a organizira u suradnji s udrugom Balkanski Kulturni Krug, te FMFS-om.