Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Projekcija filma ‘Centaur’ i autorska večer Aleksandre Niemczyk

U subotu, 14.05. s početkom u 20.30h u prostorijama Kino kluba Split možete pogledati film ‘Centaur’ Aleksandre Niemczyk uz prisustvo autorice. Nakon projekcije u klubu organizirati će se druženje i neformalna diskusija s Aleksandrom.

O filmu:

Djelomično paraliziran poliom, Vlado je zarobljen u svom stanu i nesposoban da se brine o sebi. Njegova mlađa žena, Alma, s ljubavlju i nježnošću pomaže Vladi u svakodnevnim aktivnostima, ne gubeći nadu u Vladin oporavak. Bez obzira na ljubav i intimnost para, Vladin osjećaj bespomoćnosti i samoprezira tjera ga da odbacuje Almu.

Alma, proganjana vizijom polu-čovjeka/polu-konja, pronalazi alternativan način kako bi riješila Vladinu situaciju.

Više informacija: https://centaurfilm.wordpress.com/

O autorici:

Aleksandra Niemczyk rođena je 1977 u Poljskoj. Magistrirala je na European Academy of Arts u Warsawi 2001. Od 2001. živjela je u Oslu, Norveška. 2007 studirala je filmsku režiju u New York Film School.

Aleksandra radi u različitim medijima, te kontinuirano izlaže u Oslu, stvara kratke filmove, animacije, dokumentarne filmove i trenutno završava svoj debitantski dugometražni film.

Dobitnica je nekoliko grantova i nagrada, te je bila nominirana za Carnegie Art Award 2006. Njen rad dobio je brojne pozitivne kritike od strane publike, umjetničke kritike i kolekcionara. 2011 pohađala je Berlinale Campus, a 2013 izabrana je na program film.factory Bele Tarra na kojem je magistrirala u rujnu 2015. Od studenog 2015 boravila je u Splitu, te je u suradnji s Kino klubom realizirala nekoliko umjetničkih projekata.