Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Rezultati natječaja: Upoznajte Blaženu Radas, novu članicu našeg tima!

Kino klub Split nedavno je objavio natječaj na pola radnog vremena za tajničke poslove. Ova pozicija za sada je otvorena na određeno vrijeme, a financira ju Zaklada Kultura nova. Pristiglo je 35 prijava, među kojima je 7 kandidata imalo zaista izvrsne kvalifikacije, pa izbor nije bio nimalo jednostavan. Upoznali smo i prepoznali nekoliko ljudi s kojima bi nam bilo zadovoljstvo surađivati u budućnosti, a ovi su nas rezultati ohrabrili, te smo više nego ikad spremni posvetiti se jačanju kapaciteta udruge. U toj smo namjeri izabrali našu buduću suradnicu, Blaženu Radas, magistricu slavistike i germanistike s dugogodišnjim iskustvom rada u kulturnom sektoru i audio-vizualnim djelatnostima.

Blažena Radas predavala je na sveučilištima London Metropolitan i Ruprecht-Karls-Universitat Heidelberg, a od ljetnog semestra 2015. godine koncipirati će i predavati online kolegij Culture, Society and the lndividual na London College of Contemporary Arts. Na Umjetničkoj akademiji u Splitu predaje Povijest filma. Blažena je već surađivala s klubom – od listopada 2014 piše najave filmskih projekcija za redovni program projekcija petkom. Povodom pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji koordinirala je projekt Hrvatska kreativno 2013 i kurirala programe vezane uz film i strip. U okviru projekta pronalazila je partnerske institucije u Hrvatskoj i Njemačkoj te bila zadužena za odnose s javnošću. Kao predsjednica udruge Kulturna lnicijativa Split organizirala je razne umjetničke i edukativne manifestacije.

Blaženinim dolaskom, Kino klub će dobiti I radno vrijeme o kojem ćemo vas uskoro obavijestiti.

 

Ovom prilikom i kako bismo je što bolje predstavili javnosti, pitali smo je dva pitanja:

Kako vidite ulogu kluba u zajednici?

Kao mjesto za alternativnu filmsku kulturu, mjesto gdje se okupljaju, razmjenjuju iskustva i školuju filmofili, kreativci.

Kako vidite svoju ulogu unutar Kino kluba?

Usmjerila bih se na povećavanje vidljivosti Kino kluba u javnosti, povezivanje s kulturnim i akademskim institucijama i udrugama u gradu i pripremanje za međunarodne natječaje.

Mislim da Kino klub ima jako dobar potencijal za razvoj, s obzirom na dugogodišnju tradiciju i činjenicu da je opstao u teškim uvjetima. Klub ima puno za ponuditi i vrlo je aktivan. Uzmimo samo projekcije. Selekcija filmova je odlična. Problem je možda u prepoznavanju te ponude. Na tome se sigurno može raditi, na boljoj vidljivosti kluba u javnosti.

Sigurno bi bilo dobro povezati se s drugim kulturnim i akademskim institucijama u gradu. Za to bih se založila. Neovisno u radnom mjestu tajnice u klubu sam predložila suradnju i prijavu za natječaj “Kreativna Europa” Europske komisije. Radi se o projektu u kojem bi partneri koncipirali kanon europskog filma i razvili strategije za promoviranje filma kao školskog predmeta. U Francuskoj postoji duga tradicija filmske pedagogije, oni bi dakle bili odlični partneri u tom projektu. Drugi partneri bi bile institucije u Njemačkoj i Engleskoj.