Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Povijest

Kino klub Split osnovan je 1952. godine i njegovo je djelovanje prepoznato u javnosti kao jedna od izvornih odrednica u povijesti hrvatske neprofesijske, alternativne, amaterske kinematografije. Tijekom 60 godina djelovanja izmjenjuje se već peta/šesta generacija autora. Danas svjedočimo trenutku u kojem osnovna ideja Kino kluba Split ponovo definira svoj oblik i funkciju. Od bavljenja isključivo problemima autorskog filma postajemo multidisciplinarna udruga koja svoju djelatnost organizira kroz širi spektar aktivnosti, kako onih stvaralačkog, tako i obrazovnog karaktera.
Organiziramo tjedne projekcije i predavanja a klasični program filmske škole obogaćen je sadržajima iz obrade zvuka u audiovizualnim medijima, novih medija, autorskog i amaterskog filma i računalne animacije. Mjesečno se održavaju radionice i u suradnji sa članovima pokušava homogenizirati stečeno znanje kroz paktični rad, druženje i diskusije.
Pokušavamo stvoriti ozračje pogodno za kreativan rast, slobodu mišljenja i izraza te osigurati uvjete za nesmetanu cirkulaciju razmjene ideja i iskustava.