Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Autorske večeri #2: Kino klub Split predstavlja film.factory

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na drugi dio programa autorskih večeri mladih redatelja koji trenutno pohađaju doktorski film.factory program u Sarajevu pod mentorstvom Bele Tarra. Uz prisustvo autora, svojim filmovima predstaviti će se 18.06. u četvrtak Kaori Oda, a u petak 19.06. Manel Raga. Programi počinju u 20h u prostorijama Kino kluba Split u Domu Mladih, Ulica slobode 28. Nakon projekcije slijediti će Q&A. Selektorica programa i moderatorica je Sunčica Fradelić. Službeni jezik događaja je engleski. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Kaori Oda rođena je 1987.u Osaki, Japan. Nakon završenog Kansai Gaidai junior koledža, počela je svoj put kao filmska autorica na Hollins Univerzitetu, USA gdje je s uspjehom savladala kurs filmske režije 2011. Njen prvi film “Thus a Noise Speaks” prikazan je na nekoliko prestižnih festivala, među kojima se nalazi Tokyo International LGBT Film festival i NARA International Film Festival, na kojem je osvojila nagradu publike. Do sada je režirala “Thus A Noise Speak” (2010), “Tomotoru” (2011),”The thread of red Cocoons” (2012), “Ko Oh” (2014), “FLASH” (2014), “Conniving” (2014), “Aragane” (2015), te svoj rad predstavila na brojnim festivalima. Od veljače 2013 studira na doktorskom film.factory programu. Predstaviti će se filmovima “FLASH” i “Conniving”.

Manel Raga – nakon što je ko-režirao pri kratki dokumentarac “Matando el Sueño” (2008),završava MA program filmske režije na ESCAC-u u Barceloni. Od 2010 radio je kao filmski autor s prestižnom grupom za izvedbene umjetnosti La Fura dels Baus. 2013 završio je svoj kratki film La Gallina u produkciji Escandalo Films i La Fordada Films, koje prikazan u natjecateljskom programu 70 Venice Film Festivala, te dobio brojne nagrade i priznanja po festivalima diljem svijeta. Od veljače 2013 studira na doktorskom film.factory programu. Predstaviti će se filmovima “Matando el Sueño”, “La Gallina” i “Ulldecona-Umoljani”.

film.factory program inicirao je mađarski redatelj Bela Tarr s idejom okupljanja svjetskih filmskih umjetnika, teoretičara i profesionalaca koji nude neke od najvažnijih odgovora suvremene kinematografije i ujedinjuju snage u prenošenju znanja mladim filmskim autorima, ohrabrujući ih u njihovom vlastitom autorskom izrazu. U ovom programu do sada su učestovali brojni redatelji svjetske reputacije (Apichatpong Weerasethakul, Gus Van Sant, Guy Maddin, Brothers Quay, Ed Lachman, Fred Kelemen, Carlos Reygadas, Cristian Mungiu, Tilda Swinton, Juliette Binoche i mnogi drugi…)