Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Izvan ciklusa: David Attenborough’s Rise of Animals: Triumph of the Vertebrates

U petak, 24. travnja s početkom u 20.30 h u prostorijama Kino kluba Split možete pogledati film “David Attenborough’s Rise of Animals: Triumph of the Vertebrates”.  Projekcije su edukativnog karaktera, organizirane za članove i sve koji žele prisustvovati. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli!

 

David Attenborough, britanski radio-izvjestitelj, geolog i zoolog u Velikoj Britaniji se smatra “nacionalnim bogatstvom”, premda on sam takvu titulu odbija. Poznat je po dokumentarističkim filmovima poput Life, Planet Earth, The Life of Mammals i mnogim drugim za koje je i višestruko nagrađivan.

David Attenborough je svojim znanstvenim pristupom prirodi i životinjama stvorio mjerilo za buduće generacije snimatelja dok je koristeći najnovije tehnologije ostvario najzapaženija dostignuća dokumentarističkog filma. Njegove programe se često navodi kao primjer javne televizije jer Attenborough je ne samo vrsni i angažirani znanstvenik nego i odlični komunikator i edukator.

U filmu “Rise of Animals: Triumph of the Vertebrates“ istražuje evoluciju kralježnjaka. Kombinacija prikaza paleontoloških otkrića, kompjuterskih animacija reptila i oduševljenog Attenborougha čine već poznatu uspješnu recepturu njegovih filmova. Za razliku od mnogih drugih, Attenborough uvjek nastoji održati distancu prema onome što snima i istražuje, a kao narator se pojavljuje što je moguće manje.

 

Izvorni naziv: David Attenborough’s Rise of Animals: Triumph of the Vertebrates

Godina proizvodnje: 2013.

Trajanje: 118 minuta

Jezik: engleski

Država: Velika Britanija

Tehnika: boja