Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Otvorene prijave na Filmsku školu Kino kluba Split

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na Filmsku školu Kino kluba Split. Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. U tri mjeseca škole polaznici/ce će steći bazična teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova. Nakon završenog tečaja, polaznici/ce imaju mogućnost postati članovi/ce kluba te učestvovati u radu udruge koristeći  kapacitete kluba za samostalan rad.

Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Uvod u audiovizualne medije (Ana Peraica), Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Kamera (Boris Poljak),  Scenarij (Jurica Pavičić), Rad na terenu (Sunčica Fradelić, Rino Barbir),  Dokumentarni  film (Tonći Gaćina). Zadovoljstvo nam je najaviti Večer s Karpom Godinom – projekcije filmova i predavanje Karpa Godine. Slijedi predavanja Politike i prakse amatera (Vedran Šuvar), projekcija filmova i predavanje na temu Ivan Martinac (Tanja Vrvilo)Autorski film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), radionica Hibridni film (Igor Bezinović), te radionice iz područja produkcije i postprodukcije zvuka (Tonči Tafra), upotrebe rasvjete na setu i zaštite na radu (Jure Cukar) i montaže. Uz teorijska predavanja koja će se održavati pretežno utorkom i četvrtkom navečer, srijedom navečer održavati će se i seminar na temu Filmske fotografije – Analog ON (Rino Efendić) koji uključuje praktični rad s analognim medijima, dok petkom možete pratiti redovni program edukativnih projekcija (Darko Duilo). Praktični rad u sklopu škole biti će organiziran vikendima i/ili u dogovoru s polaznicima.

Uvodno predavanje održati će se 03.10.2017 na kojem će polaznici dobiti i raspored škole.

Cijena škole iznosi 500 kn. Prijava se vrši slanjem imena, prezimena i kontakta na: skola@kinoklubsplit.hr do 1.10.2017.

Za više informacija molimo da se obratite na 091 896 58 60 ili na navedenu e-mail adresu.
Programi Kino kluba Split podržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade Kultura nova, Grada Splita, te organizirani u suradnji s Platformom Doma mladih.