Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

OTVORENE PRIJAVE NA FILMSKU ŠKOLU KINO KLUBA SPLIT

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na Filmsku školu Kino kluba Split. Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka.  U tri mjeseca škole polaznici će steći bazična teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova.  Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te učestvovati u radu udruge koristeći  kapacitete kluba za samostalan rad.

Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Uvod u audiovizualne medije (Ana Peraica), Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Rad na terenu (Igor Bezinović), Kamera (Boris Poljak),  Dokumentarni  film (Tonći Gaćina), Montaža (Jere Gruić), Autorski film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), Scenarij (Jurica Pavičić), Produkcija i postprodukcija zvuka (Tonči Tafra), Svjetlo (Jure Cukar), gostujući Masterclass Želimira Žilnika, predavanje o ulozi i značaju amaterske u odnosu na profesionalnu produkciju (Vedran Šuvar),  te predavanje na temu Hermeneutika pokretne slike (Vlado Zrnić) . Uz redovna predavanja koja će se održavati uglavnom utorkom i četvrtkom navečer u sklopu škole, srijedom navečer će se održavati seminar na temu Filmske fotografije – Analog ON (Rino Efendić) koji uključuje praktični rad s analognim medijima, dok petkom možete pratiti redovni program edukativnih projekcija (Darko Duilo). Praktični rad u sklopu škole biti će organiziran vikendima i/ili u dogovoru s polaznicima.

Uvodno predavanje održati će se 29.09.2016. Cijena škole iznosi 600 kn. Prijava se vrši slanjem imena, prezimena i kontakta na: produkcija@kinoklubsplit.hr do 25.09.2016. Za više informacija molimo da se obratite na 091 896 58 60 ili na navedenu e-mail adresu.

Programi Kino kluba Split podržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Splita, te organizirani u suradnji s UMAS-om i  Platformom Doma mladih.