Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Prijavite se na Pure Data radionicu!

Od 17. – 20. svibnja 2012. u prostorijama Kino kluba Split (Dom mladih, Savska bb) održati će se Pure Data radionica.

Na radionicu su pozvani svi koji žele naučiti osnove rada u Pure Data programu. Radionica je besplatna, ali je broj polaznika ograničen na 10.

Uvjet za pristupanje radionici su kratka biografija i motivacijsko pismo koje trebate poslati na iduće adrese: hrvojeradnic@yahoo.com i info@kinoklubsplit.hr do 14. svibnja.

Na radionicu je potrebno donijeti prijenosno računalo i slušalice.

 

Pure Data (Pd) je iznimno fleksibilno “open source” grafičko programsko sučelje namijenjeno sintezi i manipulaciji zvuka i slike u realnom vremenu. Namijenjeno je umjetnicima i glazbenicima koji u svojim radovima ili eksperimentima žele otići korak dalje u istraživanju. Može se koristiti na gotovo svim operativnim sustavima (pa čak i na mobilnim uređajima).

Prvu Pure Data verziju programa razvio je Miller Puckette 1990 godine za kreiranje interaktivne glazbe i multimedijalnih radova. Iako je Puckette glavni autor bazičnog programa, razvoj platforme Pd-a je danas djelo velikog broja aktivnih korisnika. Pd je besplatan software i svako može učestvovati u njegovom razvoju i nadogradnji.  Što ga više ljudi bude koristilo, to će platforma biti bogatija.

Danas se Pd u sve većem broju slučajeva koristi za razvoj zvuka u video igrama i sličnim projektima.

Voditelj radionice je Hrvoje Radnić.

http://puredata.info/

Raspored:

svaki dan od 17h – 21h:

1. dan:Uvodna riječ o programu i njegovoj primjeni, instalacija i pokretanje programa, osnovna gramatika i načini kontrole.

2. dan: Kreiranje funkcionalnih “patcheva”, rješavanje problema na više načina.

3. dan: Upravljanje programom uz pomoć raznih  upravljačkih jedinica.

4. dan: Prezentacija projekata polaznika radionice.

 

O voditelju radionice:

Hrvoje Radnić

Samouki je glazbenik i ton majstor koji se u glazbu i zvuk zaljubljuje još u djetinjstvu, gledajući tv dokumentarce Jacquesa Cousteau-a. Utjecaj koji su na njega ostavili podmorski kadrovi Calypsove ronilačke ekipe, popraćenih izvrsnom ambijentalnom glazbom i zvučnim efektima, izlazi na površinu tek u kasnijoj adolescenciji, kada dolazi u posjed svog prvog glazbenog instrumenta, a zatim i prvog uređaja za višekanalno snimanje glazbe. Od tada, taj hobi postupno pretvara u svakodnevni posao koji se i danas kreće na relaciji glazba – zvuk.

Za sve dodatne informacije nazovite 091/896 58 60