Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Projekcija filma Manoela de Oliveirae – “Espelho Mágico” (2005)

U petak, 20. veljače s početkom u 20.30 h u prostorijama Kino kluba Split možete pogledati film “Espelho Mágico” Manoela de Oliveirae.  Projekcije su edukativnog karaktera, organizirane za članove i sve koji žele prisustvovati. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli!

 

Magic Mirror se bazira na romanu „The Sound of the Rich“ Augustine Besse-Luis i preispituje unutarnji život bogatašice koja silno priželjkuje ukazanje Djevice Marije.

Mladi Luciano izlazi iz zatvora gdje je nedužan proveo godine i zapošljava se kod Alfrede, nezadovoljne bogatašice bez djece i s mnogo starijem suprugom. Alfreda se okružuje svećenicima i ekspertima za bibliju u želji da upozna Madonnu i da je pozove na čaj. Luciano ju pokušava osloboditi od fiksacije. Kad u tome ne uspijeva odluči zajedno sa šarmantnim prevarantom Filipe-om angažirati djevojku i inscenirati ukazanje Gospe. Oliveiru i u ovom filmu više zanima stvaranje svijeta ideja nego drame s uvjerljivim likovima. To se između ostalog može uočiti u velikom nizu scena koje se događaju izvan kadra da bi na kraju prešle u još misteriozniji registar sa snimkama iz Venecije i Jeruzalema. Sam naziv se referira na zrcalni efekt vremena i prošlosti. Taj koncept Oliveira uvodi tek na kraju filma, ali ga ne razrađuje.

 

 

 

Izvorni naziv: Espelho magico

Godina proizvodnje: 2005.

Trajanje: 137 minuta

Jezik: portugalski

Država: Portugal

Tehnika: boja