Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Projekcija filma Manoela de Oliveirae – “Inquietude” (1998)

U petak, 13. veljače s početkom u 20.30 h u prostorijama Kino kluba Split možete pogledati film “Inquietude” Manoela de Oliveirae.  Projekcije su edukativnog karaktera, organizirane za članove i sve koji žele prisustvovati. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli!

 

Anxiety je filmski omnibus koji se sastoji od tri priče povezane temom smrti. U prvoj epizodi The Immortals 80godišnji otac i 60godišnji sin, oboje liječnici, raspravljaju o tome da li je bolje umrijeti prije nego što se postane senilan. Statični prvi dio se pri kraju neočekivano razvedri i prelazi u drugi, nazvan Suzy, smješten u 1930e. Suzy i njena prijateljica su lijepe kurtizane u Oportu. Zgodni dandy se zaljubi u Suzy koja na samrti, na operacijskom stolu, spoznaje da joj je život pružio sve osim sreće. Omnibus završava sa stravičnim nagovještajem mogućnosti i cijene beskrajnog života. U cameo ulozi nastupa pjevačica Papas.

Opsesija smrću, odnosno krajem općenito, s kojima se likovi na različite načine pokušavaju suočiti prožimaju sva tri filma i povezuju ih: Od tragikomičnog starog liječnika koji viče „Mi smo pola onoga što smo bili!“ do fantazije o ujedinjenju s prirodom.

 

Izvorni nazivInquietude

Godina proizvodnje: 1998.

Trajanje: 110 minuta

Jezik: portugalski

Država: Portugal/Francuska/Španjolska/Švicarska

Tehnika: boja