Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Radionica Dokumentarnog filma Kino kluba Split

Kino klub Split organizira još jednu besplatnu radionicu dokumentarnog filma koju vodi naš član i redatelj Tonći Gaćina.
Radionica će se održati u prostorima KKS-a od 23-28.11. Polaznici će se kratko upoznati sa tehnikom snimanja i montaže dokumentarnog filma, te će razvijati ideju koju će snimiti u maksimalno 60minuta.

Radionica je otvorena za sve članove Kino kluba Split koji su završili početničke radionice kamere i montaže, za studente UMAS-a, ali i za sve zainteresirane koji su iskusni u radu sa kamerom i montažom. Broj prijava je ograničen. Radionica je besplatna za članove kluba i studente.

Prijaviti se možete do 20.11 na mejl: radionice@kinoklubsplit.hr.

Uz ime, prezime i mob. obavezan je i sinopsis tj. kratki opis filma kojeg želite realizirati u sklopu radionice.

Cilj radionice je edukativni proces o dokumentarnom filmu, kroz praktičnu primjenu uz postavljena pravila igre – 1 autor, 1 kamera, 1 sat snimanja. Tako postavljena radionica više se može opisati kao ‘igraonica’ kroz obrazovni model. Polaznici radionice su kroz postavljene granice primorani razmišljati praktično i kreativno prilagođavajući se situaciji za što bolji rezultat. Rezultat bi trebao biti 1 film u trajanju ne dužem od 15 minuta.

Da pomognemo pri odabiru teme savjetujemo odabrati jedan aktivni sat u životu člana obitelji, prijatelja i sl. ili jedan sat u u “životu” javnog prostora Splita.

Kratki plan i program:
– prijave do 20.11.
– 23.11. u 19:30h početno predavanje u prostorima Kino kluba Split
– 24.11-26.11 snimanje filmova
– 26.11.-28.11 montaža i moguća nadosnimavanja
– 28.11 u 19h zajednička projekcija snimljenih filmova

Inspiracija:
Man with the movie camera – Dziga Vertov