Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

XONTAKT u suradnji s Kino klubom Split srijedom predstavlja: program PLESNOG FILMA I VIDEA!

U srijedu, 9.5. u 19h u prostorijama Kino kluba Split možete pogledati plesni film skupine CCCP ‘Blush’, u režiji Wim Vandekeybus. Projekcije su besplatne i služe u edukativne svrhe.

CCCP: BLUSH

Redatelj: Wim Vandekeybus
Koreograf: Wim Vandekeybus
Plesači: CCCP
Glazba: David Eugene Edwards
Produkcija: CCCP
Koprodukcija: Sciapode
U suradnji sa Ultima Vez

Nominacija za najbolju montažu, Dance on screen 2005

 

U svibnju i lipnju 2004. godine Wim Vandekeybus je snimio 52-minutni rad na temelju njegove uspješne predstave Blush (Rumenilo). Nošena glazbom David Eugene Edwardsa i Woven Handa, i tekstovima flamanskog autora Peter Verhelsta, Blush je očaravajuće putovanje od rajskih krajolika Korzike do najdaljih slamova Bruxellesa. Ono je istraživanje divlje podsvijesti, mitskih šuma, konfliktnih instinkta i mašte, u kojemu tijelo ima neke svoje razloge, umu nepoznate. U plesu u kojem se izmjenjuju privlačnost, sukob i odbojnost, izvođač/ica podliježe životinjskim preobrazbama.
Film redatelja Wim Vandekeybusa, u kojemu su prikazani njegovi plesači kako plivaju sa stvarnim dupinima i trče kroz polja trske predstavlja integralni dio izvedbe Blush. Plesači, sa pozornice, uranjaju i izranjaju iz platna kao da se doslovno pridružuju plesačima u vodi, ponovo se pojavljujući na pozornici ili platnu nekoliko trenutaka kasnije.
Ova snažna interakcija između različitih medija je također i središnja os samog filma, koju tkaju priče o strasti i ljubavi, njegove glavne teme.
Film je snimljen u proljeće 2004. godine, na Korzici i u Bruxellesu, Super 16mm kamerom.

Wim Vandekeybus je redatelj, koreograf, glumac i fotograf. Još kao dječaku, iskustvo kontakta sa životinjama u njihovom prirodnom okruženju ostavlja veliki emocionalni dojam na njega i njegov rad. Životinje, njihove kretnje, instinktivne reakcije i pouzdanje u vlastitu tjelesnu snagu su često sastavni dio njegovih izvedbi.

XONTAKT je projekt koji sustavno osmišljavanja program suvremene izvedbene umjetnosti.

Svoj program uglavnom provodi u Domu mladih i zalaže se za poboljšanje uvjeta rada u Amfiteatru. 

Od 2009. pripada meži MEDIA DANCE – međunarodna mreža manifestacija i festivala koji promoviraju plesni film i video.