Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

FILM, MEDIJSKA UMJETNOST I ANIMACIJA – novi diplomski sveučilišni studijski program na UMAS-u

FILM, MEDIJSKA UMJETNOST I ANIMACIJA

novi diplomski sveučilišni studijski program na UMAS-u

Na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu pokrenut je novi dvogodišnji diplomski (MA) sveučilišni studij koji započinje sa nastavom u akademskoj godini 2011./2012. Upisi započinju 27. rujna 2011. a održavaju se svaku drugu godinu.

U Splitu postoji gotovo stoljetna tradicija produkcije i prikazivanja filmova. Ona započinje sa Bepom Karamanom još početkom prošlog stoljeća, zatim Kino klubom Split osnovanim 1952. godine, a u novije vrijeme nastavlja se osnivanjem Umjetničke akademije 1997. godine čiji su nastavnici do sada direktno i indirektno sudjelovali u osnivanju, razvoju i održavanju razvoja filma i elektroničkih umjetnosti.

Ubrzani razvoj digitalnih tehnologija, zatim ekspanzija medijske industrije i široka upotreba novih medija od strane društva u cjelini, otvaraju mogućnosti audiovizualnog tržišta, istraživanja i umjetničkog izražavanja sukladnog vremenu u kojem živimo. Diplomski studij “Film, Medijska umjetnost i Animacija” povezujući medijsko likovno umjetničko izražavanje s autorstvom na području filma i elektroničkih umjetnosti, kvalificira svoje polaznike da postanu integralni dio tih novih kretanja.

Polaznici tokom studija, između ostalog, stječu kreativno umjetničko i izvedbeno praktično znanje o vizualno narativnim produkcijama u filmu i videu, te praktično i kreativno umjetničko znanje o eksperimentalnom filmu i videu.

Stječu kompetencije za izvođenje multimedijskih instalacija, od prve faze prikupljanja ili snimanja materijala, preko obrade materijala koristeći odgovarajuće računalne programe do faze postava i izvedbe rada u prostoru, te bivaju osposobljeni produkcijski iznijeti vlastiti umjetnički animirani, video ili filmski projekt, praktično se služeći 3D, 2D i compositing programskim paketima.

Studij je moguće nastaviti na umjetničkim doktorskim studijima (iz filma, videa, animacije i medijskih  umjetnosti) ili na znanstvenim doktorskim studijima iz filma i medija u EU, SAD, Kanadi i Australiji

Naši docenti i profesori su studirali i diplomirali na akademijama i sveučilištima u Zagrebu, Kölnu, Veneciji, Arnhemu, Amsterdamu, Maastrichtu, Düsseldorfu, Pragu itd. Stoga će preko njih studentska pokretljivost predstavljati bitnu stavku našeg studijskog programa.

Jasno je da će ove vrste umjetničkog izražavanja, za koje će polaznici ovog studija biti osposobljeni, igrati  jednu od glavnih uloga u razvoju vizualne umjetnosti i medijske industrije 21 stoljeća.

Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu / Odsjek za film i video

Zagrebačka 3, 21000 Split

www.umas.hr

LINKOVI:

Opis studijskog programa

Uvjeti upisa

http://arhiva.umas.hr/upisi-2011-2012/diplomski-studiji-2011-upis