Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Kino klub Split – Ciklus predavanja o Filmskoj produkciji: “Black&Decker”

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti Ciklus predavanja o filmskoj produkciji. Prvo predavanje održati će Nina Mimica u utorak 21.siječnja s početkom u 19h, u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih, Ulica slobode 28, 1. kat.

Kino klub Split poziva sve zanteresirane na predavanje pod nazivom “Black&Decker” redateljice Nine Mimice koja će predstaviti publici strastnu i kompleksnu vezu na koju su osuđeni redatelj i producent u svim fazama stvaranja filma. “Bog je stvorio svijet u 7 dana, da je imao producenta morao bi to napraviti u 6!” kaže Nina Mimica i dodaje kako se “Black&Decker” bazira na njezinim redateljskim iskustvima u svijetu europskog filma, i kako za potrebe pripreme ovog predavanja nije bio mučen ni jedan producent. Ovim predavanjem otvara se ciklus predavanja o Filmskoj produkciji kojima Kino Klub želi educirati novi naraštaj producenata i oživiti filmsku produkciju Splita.

Nakon što je diplomirala komparativnu književnost i talijanski jezik i književnost u Zagrebu, Nina Mimica je kao stipendistica Italije diplomirala režiju na prestižnom Centro Sperimentale u Rimu te radila kao scenaristica i redateljica serija na RAI-u, snimala reklame, dokumentarne i kratke igrane filmove koji su osvajali brojne svjetske nagrade.

Njezin prvi scenarij za cjelovečernji film – ‘Mathilde’, 2003. talijansko Ministarstvo kulture proglašava Filmom od nacionalne važnosti te Nina dobiva najveću potporu u povijesti talijanske kinematografije za realizaciju prvog filma. ‘Mathildu’ koproduciraju Italija, Velika Britanija, Njemačka i Španjolska, zvijezde poput Jeremy Ironsa, Harveyja Kaitela, Jeanne Moreau pristaju glumiti u filmu ove debitantice, smještenom u Hrvatskoj.