Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Kino klub Split – Ciklus predavanja o filmskoj produkciji: Marijan Baković

Peto  predavanje u Ciklusu predavanja o filmskoj produkciji održati će Marijan Baković u utorak 25. veljače s početkom u 19h, u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih, Ulica slobode 28, 1. kat. Ciklus predavanja pokrenut je u želji da se autorima, budućim producentima i svim zainteresiranima približi uloga producenta u snimanju filmova, a kroz edukaciju oživi i ojača splitska i regionalna filmska scena, kao i ponudi mogućnost susreta, te kreativne i usmjerene izmjene iskustava i informacija. Ulaz na predavanje je besplatan – svi su dobrodošli!

Predavanje produkcijskog organizatora Marijana Bakovića bazirati će se na njegovom iskustvu rada u produkcijama domaćih i stranih reklama, sapunica, filmova i serija (poput serije “Borgia III” koju je upravo završio). Marijanova analiza problema, ali i prednosti snimanja u Hrvatskoj, biti će zanimljiva tema svima koji žele realizirati filmski projekt ovdje, a ponajviše kreativcima prisiljenima zagaziti u producentske vode ne bi li realizirali vlastito djelo. Sam Marijan u svijet je filma krenuo kao kamerman. Upravo su njegovo iskustvo i afiniteti ka umjetničkom i producentskom sektoru omogućili jedinstveni uvid u načine na koje se najefektnije postiže produkcijska izvedba autorskih ideja.

Marijan je rad u produkciji započeo kao organizator lokacija, vrlo je brzo bio zapažen te dobio priliku okušati se na sve odgovornijim pozicijama u produkciji: kao vođa snimanja, organizator produkcje i production manager. Radio je na snimanjima brojnih reklama, muzičkih spotova, soap opera, serija i filmova. Sa svojih 28 godina, trenutno je najaktivniji i najuspješniji splićanin u produkcijskim vodama Hrvatske.