Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Kino klub Split – Ciklus predavanja o filmskoj produkciji: Mirko Pivčević

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na četvrto predavanje u Ciklusu predavanja o filmskoj produkciji koje će održati snimatelj Mirko Pivčević u utorak 18. veljače s početkom u 19h, u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih, Ulica slobode 28, 1. kat. Posjetiteljima će se pružiti jedinstvena prilika da poslušaju vrijedna iskustva jednog od trenutno najistaknutijih hrvatskih snimatelja. Ciklus predavanja pokrenut je u želji da se autorima, budućim producentima i svim zainteresiranima približi uloga producenta u snimanju filmova, a kroz edukaciju oživi i ojača splitska i regionalna filmska scena, kao i ponudi mogućnost susreta, te kreativne i usmjerene izmjene iskustava i informacija. Ulaz je besplatan i predavanje otvoreno za javnost.

Mirkovo predavanje pokušati će dati odgovor na često pitanje mladih autora: utječe li veličina produkcije na kvalitetu filma i uvjetuje li kreativnost? Njegova se priča bazira na iskustvu snimanja s vrlo velikim i vrlo malim produkcijama, te pruža uvid na koji je način uspio ostaviti prepoznatljivi rukopis direktora fotografije i snimatelja.

Nakon završene škole likovne umjetnosti (smjer fotografski dizajner) upisuje Akademiju dramske umjetnosti (odsjek snimanja) te diplomira 2007. godine filmom Ta divna splitska noć (Antun Arsen Ostojić, 2004). Snimio je nekolicinu dokumentarnih filmova i brojne zapažene spotove surađujući s redateljima Radoslavom Jovanovim Gonzom, Krasom Gančevim, Mauricijom Ferlinom, Predragom Ličinom, Tomislavom Rukavinom, Zoranom Pezom, GoceomVaskovim,  brojnim slovenskim redateljima… Među ostalima, snima hrvatske igrane filmove Šuti (Lukas Nola, 2013), Visoka modna napetost (Filip Šovagović, 2013), Svećenikova djeca (Vinko Brešan, 2013) Josef (Stanislav Tomić, 2011), Lea i Darija (Branko Ivanda, 2011), Kenjac (Antonio Nuić, 2009), Živi i mrtvi (Kristijan Milić, 2007), Ta divna splitska noć (A. A. Ostojić, 2004.), Sami (Lukas Nola, 2001.)… Nagrađen je brojnim nagradama, kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Posebice treba istaknuti da je za svoj rad do sada dobio čak četiri Zlatne Arene za kameru, te je nominiran za nagradu Golden Frog na prestižnom Camraimage film festival 2005. godine.