Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Prijavite se na VIDEO BIT radionicu Rina Efendića

Kino klub Split u suradnji sa SUK i UPSUS –Sinj organizira
VIDEO BIT /PRVI
ljetnu radionica videa u Sinju od 11. do 19. srpnja 2016

Voditelj radionice je Rino Efendić.

Program radionice koncipiran je tako da se polaznici u uvodnom dijelu kroz projekcije odabranih radova svjetskih i domaćih autora upoznaju s poviješću i specifičnim pojavnim oblicima ovog medija. Predviđene projekcije pokrivaju razdoblje od ranih radova Nam June Paika, Vita Acconcija, Bruca Naumana, Petara Campusa, Billa Viole i Josepha Beyusa, pa preko početaka video arta u našim krajevima kroz radove Marine Abramović, Gorana Trbuljaka,Sanje Iveković, Dalibora Martinisa, Brede Beban do današnjih radova Matthewa Barrneya, Briana Enoa i Laurie Anderson, te interaktivnih video instalacija.

U drugom, praktičnom dijelu radionice pokušat ćemo snimiti i realizirati video radove polaznika. Obzirom na trajanje i uvjete radionice naglasak stavljamo na jednostavniju izvedbu u svakodnevnim situacijama i neposrednoj okolini. I u ovom dijelu radionice predviđene su projekcije i diskusije o različitim pristupima i osobnim poetikama video umjetnika.

Molimo sve zainteresirane da se prijave na radionicu slanjem imena, prezimena i kontakta na: produkcija@kinoklubsplit.hr do 08. srpnja 2016, te da u prijavama priložite kratki sinopsis (nije uvjet) ili ideju koju biste voljeli razrađivati kroz radionicu.

 Projekcije i radionice održavati će se na prostoru Kašetarnice, Peškarija Sinj

Rino Efendić (Sinj 1961)

Fotograf po obrazovanju, zalazi u druge medije. Organizator je i predavač na više javnih filmskih i obrazovnih programa.
Likovna kultura za građane prema predavanjima Radovana Ivančevića, Mala škola fotografije, Godina dana filma – Biblioteka  Šižgorić Šibenik.

Kontakt:

mail: rino.efendic@gmail.com

mob: 095 398 2707