Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Projekcija filma “Poslijepodne (puška)” Lordana Zafranovića uz predavanje i masterclass

U subotu 11.06. s početkom u 15h u Kinoteci Zlatna vrata održati će se projekcija filma Poslijepodne (puška) iz 1967. Lordana Zafranovića uz autorovo predavanje o produkcijskim uvjetima u kojima je film nastao. Film će biti prikazan s 35mm vrpce. Nakon predavanja, odabrani učesnici imati će individualne konzultacije vezane uz prijavljene projekte. Prijave na masterclass Lordana Zafranovića otvorene su do 3.06., a za prijavu je potrebno poslati razrađenu ideju za film, treatment ili scenarij, ime i prezime, te ostaviti kontakt mobitel na e-mail: produkcija@kinoklubsplit.hr

Svi programi su besplatni, a za više informacija možete se obratiti na  091 896 58 60 (Sunčica)

O filmu: Ljetno poslijepodne u gradskom dvorištu. Mladić, dječak i vrabac doživljavaju dramu, sila ljetne sijeste prisiljava ih na zločin bez razloga.

 

O redatelju: Lordan Zafranović rođen je 1944. godine u Maslinici na otoku Šolti. Prve godine života proveo je s majkom i starijim bratom Zdenkom u izbjeglištvu, u Ell Shatu na Sinaju. Mlađi brat Andrija rođen je 1947 kad se obitelj nakon rata ponovo vratila u Split, gdje je Lordan proveo svoje djetinjstvo i završio Pomorsku školu. Zatim je diplomirao književnost i likovnu umjetnost na Visokoj pedagoškoj akademiji u Splitu. Filmsku režiju je diplomirao na Filmskoj akademiji u Pragu 1971 godine u klasi “oskarovca” Elmara Klosa.

Filmom se bavi od najranije mladosti. Od početka 60-ih kao šesnaestogodišnjak počinje snimati amaterske eksperimentalne filmove. U profesionalnoj produkciji režira od 1965. godine kratkometražne, srednjemetražne i cjelovečernje igrane, dokumentarne i dokumentarno-eksperimentalne filmove i televizijske serije. Svoj život je u cijelosti posvetio istraživanjima u svijetu filmske umjetnosti i do sada je napravio ukupno oko 80-ak filmova. U većini svojih filmova je režiser i scenarist. Za vrijeme života i rada u Pragu bavio se pedagoškim radom na FAMU, kao profesor režije.

Program je organizirao Kino klub Split, biti će predstavljen u sklopu projekta 5C, financiran je sredstvima HAVC-a, a u suradnji s udrugom Balkanski Kulturni Krug, te Festivalom meditersnskog filma Split.