Kino klub Split

Pretraživač

Newsletter

Home

Linkovi

Korisnici

Log In

Razgovor s autorom: Igor Bezinović

U subotu 13.01.2018 od 19h – 21h u prostorijama Kino kluba Split  (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) predstaviti će se Igor Bezinović, nagrađivani redatelj mlađe generacije. Uz vlastite filmove, prikazati će i nekoliko inserata filmova koji su na njega izvršili utjecaj. Događanje je uvodni dio višednevne radionice Hibridnog filma namijenjene članovima Kino kluba Split i polaznicima ovogodišnje filmske škole, ali je predstavljanje otvoreno za javnost. Predstavljanje je i dio  tematske cjeline Prakse Amatera, čija je namjera redefinirati pojmove nezavisnog umjetničkog i autorskog filma u kontekstu djelovanja kinoklubova i sličnih produkcijskih sustava. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli. 

Igor je rođen u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova i dugometražne filmove Blokada i Kratki izlet. Filmom se bavi profesionalno i amaterski.

Programi se održavaju u suradnji s Platformom Doma mladih, MKC-om, a sufinancirani su sredstvima Grada Splita, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade kultura nova.